2013. január 7., hétfő

Angry Birds karácsonykor is

Vajon miben áll ennek a népszerű videójátéknak a sikere, hogy még karácsonykor is sikertermék volt 2012-ben?  Tényleg ennyire jó, vagy csak az unalom elűzésére használható?

 

Mérges madarak


A kétdimenziós ügyességi és logikai elemeket is tartalmazó videójáték az Apple és az iOS rendszerein vált elérhetővé 2009 decemberében, s azóta sikere töretlen. A játék lényege, hogy a felhasználónak egy csúzli segítségével kell a különböző színű és formájú önfeláldozó madarakat, különböző építményekre kilőni azzal a szándékkal, hogy az ott tartózkodó disznókat elpusztítsa. Ahogy a játékos teljesíti a pályákat, újabb madárfajták válnak elérhetővé, amik mind-mind sajátos képességekkel rendelkeznek, melyek megfelelő időben történő aktiválása kulcsfontosságú lehet a pályák teljesítése érdekében.



A fejlesztők számos ingyenes frissítéssel és bónusz tartalommal ellátták programjukat, de önálló szoftverek is megjelentek bizonyos ünnepek vagy valamilyen promóció alkalmából.
Az Angry Birds legfőbb pozitívumának az addiktív játékmenetet, a humoros stílust és az olcsó árat tartják. A számítógépes és konzolos változatokon túl megjelentek a játék nevével fémjelzett termékek több formában is (a játék karakterei például a különböző plüssfigurák képében), de már filmre vagy televíziós sorozatra is készültek tervek. Az összes változatot számítva a játékot már több mint 500 millió alkalommal töltötték le, ezért jelenleg a legnépszerűbb játéknak,  egyik legkiemelkedőbb sikerének, illetve a legsikeresebb mobil alkalmazásnak tartják.

Siker titka


Az Angry Birds vitathatatlanul történelmet írt: a játék első, ingyenes verzióját 11 millióan töltötték le iPhone-jukra, a fizetős verzió pedig több mint 10 millió embert szórakoztat világszerte. Pontosan amiatt, mert könnyedén elérhető, nincs szükség hatalmas gépi infrastruktúrára - vált egyre népszerűbbé és szélesebb körben alkalmazható játékké, amely sokakat vonz. Hiszen ki ne látná, hogy tömegközlekedési eszközökön az emberek zöme a telefonjával játszik, zenét hallgat, ez pedig tökéletesen alkalmas időtöltés arra, hogy az Angry Birds alkalmazást letöltve elfoglaljuk magunkat az utazás ideje alatt.

S mindezt alátámasztva már Európa-bajnokságot is rendeznek belőle, a 2012-es londoni megmérettetésen a magyar csapat a legjobb tíz közé is bekerült.



Karácsony


A december 22-29. között statisztikai adatok alapján, melyet a fejlesztő, Rovio Entertainment  közölt megközelítőleg harminc millió esetben töltötték le az Angry Birds verzióit, karácsonykor ennek majdnem negyedét, összesen nyolc milliószor keresték a felhasználók a játékot.  A Flurry elemzőcég úgy becsülte, idén karácsony első napján 17,4 millió új iOS és Android eszközt aktiváltak, és csak ezen a napon 328 millió alkalmazást töltöttek le az új és régi felhasználók. Bár hivatalosan nem, de a madaras játék is bekerült 2012 top várt eladásai közé a játékok tekintetében. És ha még nem lenne elegendő az Angry Birds alkalmazás a mobiltelefonjainkra, akkor itt megtekinthető iPhone-ra és Androidra letölthető huszonöt játék.





[cikk eredete: Angry Birds karácsonya; 2013.01.05]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése